תה, שחור או ירוק, אהוב על אנשים בכל רחבי העולם. תה ירוק וגם תה שחור, מיוצרים מעלים של צמח קמליה סיננסיס וההבדל העיקרי בין השניים, הוא שתה שחור מתחמצן ותה ירוק לא. ואיזה עוד הבדל יש ביניהם?
תה שחור או תה ירוק – מה ההבדל?
בהכנת תה שחור, העלים נמצאים מגולגלים תחילה ורק לאחר מכן נחשפים לאוויר כדי להפעיל את תהליך החמצון. תגובה זו, גורמת לעלים להפוך לצבעי חום כהה ומאפשרת לטעמים להתרומם ולהתעצם.
מצד שני, תה ירוק מעובד על מנת למנוע חמצון ובכך, צבעו הרבה יותר בהיר מאשר תה שחור. מאמר זה, בוחן את המחקר שמאחורי תה ירוק ושחור כדי לקבוע איזה מהם בריא יותר.
יתרונות משותפים של תה ירוק ושחור
תה ירוק ושחור אמנם נבדלים האחד מהשני, אך הם עשויים לספק את אותם יתרונות בריאותיים. בהמשך, נביא כמה יתרונות בתה.
יכול להגן על הלב שלכם
גם תה ירוק וגם תה שחור, עשירים בקבוצה של נוגדי חמצון מגנים הנקראים פוליפנולים. באופן ספציפי יותר, הם מכילים פלבנואידים, תת-קבוצה של פוליפנולים.
לדוגמא, תה ירוק מכיל כמות גבוהה בהרבה של EGCG ואילו תה שחור, מהווה מקור עשיר לתפלואינים.
עשוי להגביר את תפקוד המוח
תה ירוק ושחור מכילים שניהם קפאין, ממריץ ידוע. תה ירוק מכיל פחות קפאין מאשר תה שחור – כ- 35 מ"ג לכל כוס אונקיה (230 מ"ל), לעומת 39-109 מ"ג עבור אותה מנה של תה שחור.
קפאין, מגרה את מערכת העצבים שלכם על ידי חסימת הנוירוטרנסמיטר המעכב אדנוזין. זה גם מסייע לשחרור נוירוטרנסמיטרים המשפרים את מצב הרוח כמו דופמין וסרוטונין.
הכנסו עכשיו לאתר שלנו – https://www.ceremonietea.co.il/.