7 דרכים להימנע מאבנים בכליות

7 דרכים להימנע מאבנים בכליות

כל אדם, עלול למצוא עצמו נאבק באבני כליה בכל שלב בחיים ובאופן פתאומי.

מלבד הכאב העצום הנלווה בעת נטילת שתן או שפיכה, בן אדם עלול למצוא עצמו מת בשל הסיכונים והשיבושים הרבים, העלולים להיווצר מאבנים בכליות.

קראו ולימדו על מניעת אבנים בכליות במאמר הבא:

 

  • ניתוח­− לאנשים רבים קיים תפקוד כושל בהטלת השתן מגופם ונוצר מצב בו נשאר שתן בכיס הכליה. לאחר זמן מה, השתן עצמו נספג, אך נשארים מינרלים המתגבשים לכדי צורת אבן בכליה.

טיפול ממוקד, יכול לעזור במתן חופשיות לשתן להגיע אל השלפוחית ובכך למנוע את היווצרות אבני הכליה.

 

  • עצירה בנטילת תרופות− אבני כליה מתחלקים לכמה וכמה סוגים, לכל סוג האופי שלו וכך ניתן לבחון ולטפל בו. חלק מהתרופות שאנשים נוטלים בחייהם עלולים להתפרק בגוף ולייצר חומרים, המגבירים את הסיכויים לקבלת אבנים בכליות. לכן, יש להפסיק לקחת את התרופות האלו ולהימנע מתוצאות חמורות.

 

  • תזונה נכונה− שימו לב למה שאתם אוכלים ומכניסים לגופכם, במאכלים רבים קיים מינון גבוה של אוקסלאטים המשפיעים על דרכי השתן ועלול לגרום לאבנים בכליות.

הכרת התזונה הנכונה עבורכם והימנעות מצריכה מוגזמת של מאכלים מסויימים תסייע לכם להימנע מאבנים בכליות.

 

  • בדיקות שתן− למזלנו, הרפואה בימינו מתקדמת ומאפשרת בדיקת שתן שתסייע בגילוי וזיהוי, של חריגה ברמת האוקסלאטים בשתן ופרמטרים אחרים הייקבעו אם אתם בסכנה ומה באפשרותכם לעשות. מומלץ לבצע בדיקות שתן מדי פעם, כדי לקבל מידע חיוני.

 

  • בדיקות דם− בדומה לבדיקות שתן, בדיקות הדם נועדו לזהות שינויים חריגים.

השוני הוא שהבדיקה היא ברמת הקלציום בדם ואיך הדם מושפע מנטילת תרופות שונות וגורמים נוספים.

 

  • תרופות למניעה− קיימות תרופות שונות שהרופאים ימליצו לכם לקחת, בשביל להפחית את רמת הסידן בשתן שלכם ובכך לסייע במניעת היווצרות אבנים בכליות. תסמכו על החלטות הרופאים ותדאגו לשלומכם.

 

  • שמירה על רצף− עדיף שתטופלו על ידי אותו הרופא שטיפל בכם בעבר. לרופא זה יש התוצאות מבדיקות קודמות שעשיתם והוא מכיר את ההיסטוריה הרפואית לגביכם, דבר שיכול להקל על מציאת פתרון עבורכם.

כתוב/כתבי תגובה