ביופסיית חרוט – ההליך, הסיבוכים והפתרונות

ביופסיית חרוט – ההליך, הסיבוכים והפתרונות

ביופסיית חרוט, או בשמה המקצועי – קוניזציה של צוואר הרחם, היא דרך יעילה ומתקדמת לאבחון וטיפול בגידולים טרום סרטניים על צוואר הרחם.

היא גם תורמת באופן משמעותי למניעת התפתחות סרטן צוואר הרחם והיא בסך הכל פעולה רפואית קטנה וקצרה.

אז מה חשוב לדעת על ביופסיית חרוט?

 

פעולה כירורגית קצרה עם שתי מטרות גדולות

ביופסיית חרוט היא הליך רפואי שיש לו מטרה אבחנתית ומטרה טיפולית.

אפשר לאבחן ולהעריך את היקף השינויים הטרום סרטניים על צוואר הרחם, אך אפשר גם להסיר אותם באמצעות אותו הליך.

 

ההליך נדרש כאשר עולה חדש לנוכחות של רקמות טרום סרטניות בצוואר הרחם לאחר בדיקת PAP, או כאשר מתעוררים תסמינים שיכולים להעיד על נוכחות כזו, כמו דימום לאחר קיום יחסים, הפרשות חריגות, כאב ועוד.

 

לקבלת ייעוץ מקצועי צרי קשר עם פרופסור יעקב בורנשטיין >>>

איך זה עובד?

בשלב הראשון של ביופסיית חרוט, מבצעים קולפוסקופיה – בדיקה זו מאפשרת לרופא לבחון את האזור הנבדק בעזרת תאורה חזקה והגדלה ויזואלית. כך ניתן לזהות רקמות לא תקינות ואף ליטול דגימה לצורך ביופסיה.

אם מתגלה חוסר תקינות במהלך הבדיקה, ניתן לקבוע על המשך טיפול.

 

סיבוכים אפשריים

במרבית המקרים, לאחר הבדיקה, מופיעים כאבים המזכירים כאבי מחזור וניתן לטפל בהם בעזרת משככי כאבים. בנוסף, ייתכן דימום לאחר הבדיקה, אשר עשוי להימשך חודש אחרי הבדיקה. 

כדי למנוע סיבוכים וקשיים גופניים, יש להימנע מפעילות גופנית וקיום יחסי מין לאורך חודש לאחר הבדיקה ולאחר חודש, יש להגיע לבדיקה רפואית.

 

לסיכום

ביופסיית חרוט היא אחת השיטות הבטוחות והמומלצות לאבחנה מוקדמת של סימנים המעידים על תחילת התפתחות של סרטן צוואר הרחם, זוהי בדיקה שיכולה להציל חיים וכן למנוע טיפולים קשים בעתיד ולכן מומלץ לבצע אותה אצל רופא נשים מקצועי ומיומן.

 

כתוב/כתבי תגובה