בדיקת ראדון

בדיקת ראדון

לא כולם יודעים אך גז ראדון זהו גז שנמצא בהרבה מאוד מבנים וברמה מסוכנת. לא מרגישים את הגז עד שהוא פוגע. וכשהוא כבר פגע, אין הרבה מה לעשות. מסיבה זו חשוב מאוד לעקוב ולשים לב האם אנחנו חיים בסביבה מוגנת שרמת הגז שלה היא תקנית ואין חריגות מבחינת הכמות.

מהיכן מגיע אלינו גז הראדון?

למעשה נפלט הגז אל האוויר מתוך חומרי הבנייה שעשויים אדמה. כלומר, בכל בית ישנה פליטה ברמה מסוימת כאשר לא פעם הרמה הופכת להיות מסוכנת ממש. חשוב לדעת כי רמת הפליטה של הראדיום אינה תלויה ברמת האוורור של הבית ולא משנה כמה נשקיע באוורור.

אם ישנה רמה גבוהה של ראדיום שנפלט מחומרי הבנייה, לא יועיל לנו האוורור.

חובה לעקוב

לא כולם יודעים אבל חשוב מאוד לעקוב אחר כמות הפליטה של הראדיום בבית. ישנה רמה מסוימת שהיא תקנית והיא מותרת על פי חוק. מעבר לאותה רמה זה כבר יהיה מסוכן. על מנת לבצע בדיקה של גז ראדון ומעקב שייתן תוצאות, חשוב לבדוק את מצב הגז בבית או בחדר הנתון למשך שלושה חודשים. זה מה שייתן את האינדיקציה הנכונה ואת המדד המדויק למצב בחלל הנתון.

מהם הגורמים המשפיעים על רמת הגז בבית?

למעשה ישנה שורה ארוכה של גורמים העשויים להשפיע על רמת הגז שיהיה בתוך המבנה.

נוכל למנות בין היתר את הגורמים הבאים –

תנאים אטמוספריים במבנה –

זה אומר לחץ האוויר במקום, תנועות האוויר, הלחות, מזג האוויר וגם הטמפרטורה.

מפרט הבנייה –

זה אומר חומרי הבנייה, שיטת הבנייה כמו גם העובי של הרצפה ובית שהוא צמוד קרקע.

פתחים שונים במבנה –

כל מבנה יש לו פתחים. יש את הפתחים היזומים אשר אלו נועדו לצורך הנחת התשתיות כמו הצנרת, הביוב, מערכות החשמל וכן הלאה. בנוסף ישנם הסדקים שנוצרים עם השנים, שברים על גבי הקרקע שאלו הם כמובן פתחים לא יזומים. אלו וגם אלו משפיעים גם כן על רמת הגז שיעלה לחלל.

הרגלי אוורור –

למרות שהאוורור לא יכול לנטרל את הגז, עדיין יש לו משמעות לגבי רמת הגז שיהיה באוויר.

כתוב/כתבי תגובה